LASERGRAVEREN & MACHINAALGRAVEREN

Laser Graveren & Machinaal Graveren

Verschillende soorten van graveren

Doormiddel van een laserstraal

Lasergraveren

Doormiddel van een Diamantstift

of een frees

Machinaalgraveren

Doormiddel van een steker

Handgraveren

lazergraveure

Door het unieke roterende lasersysteem zijn wij in staat om teksten, foto's of een unieke vingerafdruk aan de binnen- of buitenkant van een ring te laseren, zodat uw sieraad nog persoonlijker wordt.

Een andere mogelijkheid is in een horloge te lasergraveren. Dit kan bijvoorbeeld in de zijkant van de klok of in de horlogedeksel. U heeft de keuzemogelijkheid uit honderden lettertypes. Hiernaast kunnen wij ook uw eigen handgeschreven tekst laten lasergraveren. Er zijn talloze mogelijkheden met onze nieuwe techniek te verwezenlijken. Denk ook aan het laseren van een achterkant van een manchetknoop of andere voorwerpen met moeilijke bereikbare plekken waar je met de huidige graveertechnieken niet bij kan komen!

Met deze techniek is het bijvoorbeeld ook mogelijk om voorwerpen met opstaande rand en een verdiept gedeelte te bewerken, daar waar de conventionele techniek niet toereikend is.

Machinalgraveren

Onze technologie qua graveren breid zicht steeds verder uit. U kunt bijvoorbeeld in uw eigen handschrift laten graveren.

Ook logo's, vingerafdrukken en bijvoorbeeld het graveren van scheepsbellen is mogelijk.

Handgraveure

Doordat de handgravure vanuit de losse pols wordt gegraveerd is het mogelijk om de handgravure op uiteenlopende gevormde juwelen of accessoires te plaatsen. Eerst wordt de afbeelding of tekst met potlood opgetekend daarna wordt de tekening met de stekeruitgestoken. Bij het ontwerp van de handgravure wordt rekening gehouden met de stijl en uitstraling van het sieraad, hierdoor is elke handgravure uniek. wij graveren uitsluitend via de ambachtelijke in zachte materialen zoals goud en zilver.